City of London Distillery
City of London har en lang ginhistorie. Under Gin Craze i det 18. århundrede var der et gin-destilleri eller gin-butik i hver gade i byen, der drage fordel af de krydderier og citrusfrugter, der kom ind til havnen i London. Da Gin Craze sluttede, overlevede meget få gin-destillerier, og i næsten 200 år var der ikke et eneste gin-destilleri i byen. Det er indtil City of London Distillery åbnede i 2012.
I løbet af disse 200 år blev gindestillationsteknikkerne forbedret, og gin blev mere raffineret med mere subtile smage. Gin var big business og London Dry Gin blev den mest populære type gin. Så kom den næste gin-revolution med fremkomsten af små-batch mikro-destillerier, hvilket bragte variation, interesse og eksperimenter; nye botanicals, nye kombinationer, nye gins.
City of London Distillery åbnede den 20. december 2012 inde i Jonathan Clarks cocktailbar i Bride Lane i City of London. Produktionen af gin begyndte på et par 200L kobberstills ved navn Clarissa og Jennifer (opkaldt efter ‘The Two Fat Ladies’ fra BBC-madshowet). Første gin, loyal over for deres rødder, var en klassisk London Dry Gin – kort efter fulgt af deres fejring af City of London – Square Mile gin. Siden da har de tilføjet en meget populær Sloe gin, en Old Tom gin, en Christopher Wren gin samt de moderne varianter Six Bells Lemon Gin, Murcian Orange Gin og Rabarber og Rose Gin til deres sortiment